Introducere      
Documente      

Documente locale
Hotărâri
Declaraţii avere
Declaraţii interese
Formulare


Click for Tulcea, Romania Forecast

 

 

Copyright ® 2018
Toate drepturile rezervate

 


 

Actualizat la data: 13 septembrie 2018

     

Prioritati

DIRECTII DE ACTIUNE RECOMANDATE (Studiu realizat de Grupul de Economie Aplicata 2008)

I. EXPLOATAREA POTENTIALULUI DE RESURSE NATURALE

Comuna Turcoaia dispune de resurse importante de riolit (porfir cuartifer) si diferite varietati de granit. Riolitul s-a exploatat intr-o cariera din Dealul lui Manole, amplasata la sud-est de satul Turcoaia si la sud de Muntele Iacobdeal. Riolitul si granitul s-au folosit sub forma de piatra bruta si piatra sparta pentru intretinerea drumurilor, in plus, riolitul negricios a fost intrebuintat si ca pavele, caluputi si borduri. Tot riolit se gaseste si in Dealul Iglicioara, situat langa localitatea Turcoaia. Aici roca se exploateaza intr-o cariera cu doua fronturi dispuse NE-SV si se utilizeaza ca piatra sparta pentru intretinerea drumurilor. Actual, acest material se mai extrage si din Cariera Dealul Iglicioara II.

Aceste resurse pot constitui un punct de plecare pentru atragerea de noi investitii in comunitate. Primaria comunei Turcoaia este deschisa spre fundamenatrea de parteneriate cu mediul de afaceri si de asemenea acorda asistenta operatorilor economici printr-un numar de 6 functionari de la nivelul Primariei.

II. MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE TURISM SI PROMOVAREA TURISMULUI

Prin crearea si reabilitarea infrastructurii de turism se va realiza una dintre parghiile care va sustine dezvoltarea durabila a comunei Turcoaia.

Surse de finantare: Programul Operational Regional (POR), Axa prioritara 2: "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale" si Axa Prioritara 5: "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului".

PATRIMONIUL CULTURAL - POTENTIAL TURISTIC

Anual, localitatea gazduieste Festivalul Troesmis, manifestare culturala la care participa un ansamblu local. Cetatea si complexul Troesmis sunt considerate obiective cu potential turistic, incluse in planurile de dezvoltare locala.
Administraţie      
Localitate      
Link-uri      

Consiliul judeţean
Prefectura
Parlament
Guvernul României Preşedinţie